Riječi i djela potpore Zajednici

foto: Ivan Salopek

Pogledajte galeriju fotografija – foto album: Sonja i Branko Breljak

Berlin/ Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica Berlin je u netom prošlu subotu, svečano obilježila 35. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Održavanje svečanosti poduprli su tvrtka TI-Le Bau te svojim gastronomskim specijalitetima trgovine Feinkost Dalmatino i Trivo Import, kao i M & M Catering Weiss, te restorani: Dalmacija (Marko Omrčen), Blaue Laguna (Snježana Gudelj), Dalmacija Grill (Ivan Tokić), Spalato (Ivana Škaro), Dalmatino (Bože Dragušica), Split (Željko Žarko).

Na pismo i najavu o proslavi 35. obljetnice, predsjednica Karmen Meić dobila je odgovore i riječi potpore iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske kao i pismo od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U pismu Ureda predsjednice, između ostalog stoji:

“Primite srdačne pozdrave Predsjednice Republike i iskrene čestitke povodom ove značajne obljetnice za Hrvatsku kulturno-umjetničku i sportsku zajednicu Berlin, koja svojim radom uvelike pridonosi očuvanju hrvatske kulture i jezika te nacionalnog identiteta u Saveznoj Republici Njemačkoj. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu. S poštovanjem (Predsjednica)

U pismu iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, piše:

– Stoga koristimo ovu prigodu čestitati Vama, svim utemeljiteljima, članovima i prijateljima Hrvatske kulturno-umjetniike i sportske zajednice Berlin na doprinosu očuvanju svehrvatskog zajedništva| u SR Njemačkoj, pri čemu svakako treba istaknuti snažan angažman Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin za vrijeme Domovinskog rata.

U vašim brojnim kulturnim, sportskim i društvenim aktivnostima kojima njegujete hrvatsko zajedništvo i vrijednosti, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ostaje i u budućnosti vaš pouzdan partner i prijatelj, stoji u pismu iz Državnog ureda Republike Hrvatske.

Izvor: http://www.hrvatskiglas-berlin.com/?p=190525&fbclid=IwAR0-9oc3RY_C2H7K_PJ4tHLxJQkgZi-zEOk0cUclH8gDw_eBlMD4crx9KAU