Ples i pjesmu nose iz Berlina u Rim

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin sudjelovat će na Trećem internacionalnom CroEtno festivalu u Rimu.

Berlin -Rim/ Članovi Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, točnije pjevači tradicijskog pjevanja i folkloraši ovog udruženja sudjelovat će s početka listopada na Trećem internacionalnom CroEtno festivalu u Rimu.

Ova kulturno-promotivna manifestacija održat će se 8. listopada 2023. godine u organizaciji udruge „Hrvatsko-talijanski Mozaik Rim” i udruge „Jedna Musica“ iz Kruča te pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji i Regije Molize.

Folkloraši i pjevači Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin će tijekom višednevnog boravka u Italiji (od 5. do 9. listopada) posjetiti i biti gosti i kod Moliških Hrvata u pokrajini Molisa te sudjelovati u njihovom kulturnom programu.

Redovite probe tradicijskog pjevanja i folklora Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin te pripreme za sudjelovanje na folklornom festivalu u Italiji su svakog četvrtka od 18 sati u zgradi Glazbenog konzervatorija, na adresi Bergmannstrase 29, 10961 Berlin.

Izvor: https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=228917&fbclid=IwAR0A92v7StPKDbb-Otk7cg3QxU1UFQi0kYPgvVlBxj50_hXfeOUe49ubCAM