Održan Božićni turnir u Belotu

Održan Božićni turnir u Belotu Hrvatske zajednice Berlin. Prvo mjesto paru Duško Grgić i Manda Schuchardt s 6948 bodova.

Ovogodišnje tradicionalno Božićno nadmetanje belotaša u parovima, u organizaciji Hrvatske Zajednice, privuklo je 22 igrača koji su se u 11 parova natjecali za jedno od prva tri mjesta turnira u parovima.

Organizatori su pripremili i ove godine bogate nagrade, koje su ovoga puta umjesto tradicionalnih pehara zamjenjene prigodnim darovima. U cijelovečernjim nadmetanjima igralo su u pet rundi. Voditelji turnira bili su Zvonko Dužaić i izvršni organizator Ivan Salopek, koji su na kraju večeri s predsjednicom HZ Karmen Meić, sudjelovali u proglašenju pobjednika.

Najbolji belotaši Berlina na tradicionalnom Božićnom turniru 2021. godine, koji je organizirala Hrvatska zajednica iz Berlina, bili su Duško Grgić i Manda Schuchardt s 6948 bodova.

280 bodova manje u pet natjecateljskih rundi uknjižio je par u sastavu Marko Grgić i Ćiril Uzelac koji su osvojili drugo mjesto s 6668 bodova.

Treće mjesto s 6209 bodova pripalo je paru Čobanov i Markotić.

Organizator turnira Hrvatska zajednica e.V. Berlin priredili su i prigodnu večeru za sve sudionike turnira a veliki broj igrača i posjetitelja pokazao je da interes za ovu zanimljivu igru privlači sve više igrača pa ponekad i gledatelja u Berlinu, koji se redovito druže na ovim sportskim ogledanjima.

Dosadašnji turniri održavani su u prostorijama Hrvatske zajednice Berlin. Ovo je bio prvi turnir koji je održan van prostorija nekadašnje Hrvatske zajednice u Berlinu, ovoga puta u hrvatskom kafiću Monaco Cafe Bar.

Nazočne sudionike turnira na početku turnira pozdravila je predsjednica Hrvatske zajednice Karmen Meić, koja je nakon odigranog turnira najboljim igračima u parovima uručila i prigodne nagrade.

Trećeplasirani par Čobanov i Markotić organizatori su obradovali vrhunskim vinima veleporodaje hrvatske trgovine u Berlinu „SIDRO Import“ vlasnika obitelji Lerotić.

Drugoplasiranom paru u sastavu Marko Grgić i Ćiril Uzelac uz hrvatska vina,uručena je i nedavno promovirana knjiga autorice Marijane Dokoza ” Njegova žena “, koja je promovirana u Berlinu u organizaciji HZ Berlin.

Prvoplasirani i najbolji igrači turnira za Božićni turnir 2021. u Belotu u organizaciji HZ Berlin bili su Manda Schuchardt i Dusko Grgić koji su uz hrvatska vina osvojili i darovnicu u vrijednosti 2×50 euro dar hrvatskog restorana „Spalato“ iz Berlina, vlasnice Ivane Škaro.

Predsjednica Hrvatske zajednice Karmen Meić čestitala je svim sudionicima turnira i prvoplasiranim parovima turnira. Zahvalila je i publici koja je u malom broju, koliko su dozvoljavale epidemiološke mjere, bodrila sudionike turnira.

Predsjednica Meić posebno je zahvalila članovima HZ-e Ivanu Salopeku koji je bio voditelj turnira u operativnom dijelu, te Zvonku Dužaiću, članu Uprave HZ, koji je bio dio organizatorskog tima samog turnira.
Zahvalila im je na poticanju i promociji ovog turnira, te najavila i sljedeći turnir u Belotu za Uskrs 2022. godine, koji bi se trebao održati na istom mjestu.

Predsjednica Hrvatske zajednice Karmen Meić zahvalila je i osoblju i voditelju poslova Dejanu Babiću na odličnom domaćinstvu u hrvatskom kafiću Monaco Cafe Bar, gdje je odigran ovogodišnji turnir u Berlotu 2021. godine.

Pogledajte foto galeriju