Hrvatski predsjednik dolazi u Berlin

Predsjednik Republike u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj

Iz priopćenja Ureda Predsjednika/ glasnogovornik Nikola Jelić

Berlin/ Na poziv predsjednika Savezne Republike Njemačke Franka-Waltera Steinmeiera, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će 10. i 11. rujna 2020. u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj.

Prvog dana boravka u Berlinu, u četvrtak 10. rujna predviđen je susret Predsjednika Republike s predstavnicima hrvatskih udruga u Saveznoj Republici Njemačkoj.

U petak, 11. rujna predsjednik Milanović održat će sastanak sa svojim domaćinom predsjednikom Savezne Republike Njemačke Frankom-Walterom Steinmeierom. Susret dvojice predsjednika započet će ceremonijom svečanog dočeka predsjednika Milanovića, uz vojne počasti, u Uredu Saveznog predsjednika, u dvorcu Belleveue.

Nakon tête-à-tête susreta dvojice predsjednika i bilateralnog sastanka izaslanstava Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke predviđene su izjave za medije predsjednika Milanovića i predsjednika Steinmeiera. Istoga dana Predsjednik Republike Hrvatske susrest će se s predsjednikom njemačkog Saveznog parlamenta dr. Wolfgangom Schäubleom.

Tijekom boravka u Berlinu predsjednik Milanović razgovarat će i s predsjednikom Saveznog njemačkog gospodarskog udruženja srednjih poduzetnika Mariom Ohovenom te će prisustvovati potpisivanju Izjava o suradnji, koje će sa Saveznim njemačkim udruženjem srednjih poduzetnika potpisati predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca i Kluba izvoznika.