Dalmacija u mom oku

Svojim prvim koracima u njemačku metropolu zakoračila je jesen.

Nešto ranije nego li inače, dovoljno da se pretekne i sama jesen, u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin, održana je prva, jesenja zabava, prva nakon godišnjih i školskih odmora – Dalmatinska večer.

Goste je pozdravila predsjednica Hrvatske zajednice, Karmen Meić, najavljujući ujedno i skore predstojeće događaje: u listopadu, Slavonsku zabavu i putovanje članova Zajednice u Prag te tradicionalnu proslavu Martinja u studenom.

Folklor Hrvatske zajednice kojeg vodi Ankica Andrić, predstavio se plesovima koji dolaze iz Čilipa (Konavle). “Lastavice”, vokalni sastav koji djeluje u Hrvatskoj zajednici još nije u punom sastavu, pa su kao vrijedna pomoć u izvedbi dalmatinskih pjesama, priskočili članovi folklora. Zapjevali su: “Dalmacija u mom oku”, “Mama adio” i “Severina”.

Lijepo su zazvonili stihovi pjesme: “Vidim jata onih istih ptica/istu zvijezdu previsoku/ Opet živi stotinama lica/ Dalmacija u mom oku…”

Da večer protekne u dalmatinskom ozračju doprinijeli su i mirisi koji su dolazili iz kuhinje Hrvatske zajednice: riba i crni rižoto za koji se pobrinuo restoran “Spalato” i njegova vlasnica Ivana Škaro, te pršut, masline i sir kao i fritule koje su dočekale goste ne stolovima a koje su načinile vrijedne članice Zajednice.

Za glazbeni dio, radi kojeg je podij često bio pun i raspjevan, bio je zadužen Damir Kozarić.

Zabavi su, u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj, nazočili: Ivana Karanušić i Tino Klarić.

Ukratko: ugodna zabava u Hrvatskoj zajednici Berlin koja, nadamo se, najavljuje isto tako dobar nastavak aktivnosti ovog udruženja, u narednim mjesecima.

Foto: Ivan Salopek i Sonja Breljak

Izvor: http://www.hrvatskiglas-berlin.com/?p=193447&fbclid=IwAR0MhTThKPn3g4R3Ia64uKZNbOMq2f-B0oJ7YZnJBNPmlcmSu8rgKDAz14s

Foto-album: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10218167050235097&set=pcb.10218167070915614&type=3&theater