Katedrala u Berlinu

Der Vorstand

Na redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatske kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin dosadašnja predsjednica Karmen Meić dobila je novi mandat za vođenje te najstarije i najveće hrvatske zajednice u Njemačkoj. Skupština je prihvatila i prijedlog novoizabrane predsjednice za sastav njezina tima.

Redovna izborna i izvještajna skupština održana je, uz poštivanje epidemioloških mjera, u prostorima Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu. Na početku skupštine, koja je održane uoči Dana državnosti RH, hrvatsku himnu je otpjevala poznata hrvatska sopranistice i članice berlinske državne opere Evelin Novak.

Gosti skupštine, koji su tom prigodom održali i kratke pozdravne govore, bili su veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Bakota, član saborskog Odbora za iseljeništvo dr. Veselko Jovanović i fra Zvonko Tolić, voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin. Sva trojica govornika su iskazali svoju osobnu i potporu institucija koje predstavljaju Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin.

Ponovno izabrana predsjednica Karmen Meić u svom govoru je istaknula kako će zajedno sa podmlađenom upravom Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin i dalje, kroz nove projekte i novu organizaciju rada, raditi za dobrobit svih svojih članova i cijele hrvatske zajednice u Berlinu. Također je istaknula kako „napuštenjem ranijih nerentabilnih prostorija, Zajednica nije ostala bez adrese, niti bez telefona za informacije, a ponajmanje bez planova. Meić je pritom zahvalila svima koji su ranije, kroz niz generacija, radili za dobrobit Zajednice.

Foto i tekst: Sonja Breljak

Vorstand der kroatischen Gemeinde Berlin

Karmen Meić - 1. Vorsitzende

Nedjeljko Piplica - 2. Vorsitzender

Marion Wais - Sekretär

Ankica Andrić - Kassenwart

Sandra Hegeduš Kalinić

Zvonko Dužaić

Anđela Čagalj

 

Marta Batinić Petrović - Aufsichtsrat

Magdalena Lerotić - Aufsichtsrat

Ivana Škaro - Aufsichtsrat

Nada Zovko - Kassenprüferin

Lili Vlahov - Kassenprüfer